tailwind

Fortsatt fokus på Team Flow

Jag fortsätter min medvetna satsning på konceptet Team Flow som stödjer ledare att skapa samverkande och högeffektiva team. Efter ett antal mycket framgångsrika pilot projekt har konceptet vidareutvecklats och resultaten talar sitt tydligt språk. Investeringar som görs på att skapa ett samverkande team återbetalas många, många gånger om. Gå gärna in på min blogg http://tomhammar.blogspot.com och ta en titt på vår nya Team Flow logga.

Kloka ord från Peter Senge

“When a team becomes more aligned, a commonality emerges, and individuals’ energies harmonize. There is less wasted energy. In fact, a resonance or synergy develops, like the coherent light of a laser rather than the incoherent and scattered light of a light bulb.”
- Peter Senge

Grupper som är allierade (aligned) mot ett gemensamt mål eller syfte kan skapa underverk. Har ni någonsin medverkat i en grupp som har den nästan magiska kraften och effektiviteten? Det tror jag de flesta av oss har. För det kanske är vetskapen om att kraften kan finnas som ligger till grund till den ofta närvarande frustrationen när den kraften saknas – ett tillstånd som allt för vanligt i dagens arbetsgrupper.

Hur skapar vi engagemang kring gruppens målbild?

Som så ofta, satt jag idag på mitt kontor och sökte på nätet efter nya och intressanta kunskaper och insikter om grupper och vad som gör dom effektiva. Jag sprang på en mycket intressant artikel i Gallup Management Journal. Artikeln (Where Employee Engagement Happans, Fleming & Asplund) ställde frågan - var kommer anställdas engagemang ifrån? Inte en enkel fråga att svar på med andra ord. För att skapa lite kontext så vill jag citera ett stycke.

”So how do we manage people for success and high level of productivity in the new economy? Too many organizations build management models on the assumption that managers and leaders have the power in the company/employee relationship, but that‘s no longer the case. The answer is employee engagement or the ability to capture the heads, hearts and souls of your employees to instil an intrinsic desire and passion for excellence. Engaged employees want their organizations to succeed because they feel connected emotionally, socially, and even spiritually to its mission, vision, and purpose.”

Min erfarenhet av att jobbar med grupper och framförallt projektgrupper bekräftar verkligen detta. Det är få saker som gör en grupp mer effektiv som när alla gruppmedlemmar förstår, stödjer, och jobbar mot en gemensam vision och målbild. Men frågan är hur kommer jag till detta tillstånd av att alla drar åt samma håll?

Två grundläggande behov vi människor har när vi agerar i grupper är 1) möjligheten att göra det jag gör bäst och får bekräftelse på det och 2) möjligheten att utvecklas i in min profession och som människa. Så det är länken mellan målbilden och gruppmedlemmarnas behov som behöver undersökas och tydliggöras. ”Gör vi detta (gruppens mål), så uppnår jag detta (mina behov)”. Så hur gör vi det då undrar ni säker? Fråga!! Fråga gruppmedlemmarna – vad vill du få ut av detta projekt? Så det två centrala frågorna vi behöver undersöka är – vad vill organisationen få ut av projektet, samt – vad vill varje gruppmedlem få ut av att jobba i projektet, och sedan tydliggöra länken mellan de båda.

Som Fleming och Asplun skriver - ”When human needs are met, the positive emotions that result encourage employees to look beyond the work in front of them and to care about the overall welfare of the business.”

New York City

Hi all,
Greetings from New York !!
See you all soon because my wife and I are now moving back to Sweden.

Halsningar,
Tom

tailwind.se sjösatt

I fredags (17 mars) hade jag min första release party. Jag lanserade den här hemsidan och min nya logga. Det var ett stort steg för mig. Inte bara för att jag nu har en hemsida, det är egentligen bara en positiv bieffekt, utan framför allt för att jag var tvungen att svara på ett antal mycket viktiga frågor. Frågor som: vad har jag för mål och visioner med tailwind? vad gör egentligen tailwind? vilka är mina kunder och vilka vill jag ha som kunder? vilket är mitt förhållningssätt som organisationskonsult? vilken är min kompetens? vad vill jag åstadkomma?

Det har varit i processen att besvara dessa frågor som värdet för mig har legat. Skapandet av en hemsida har medfört att jag identifierat vilken hamn Tailwind seglar mot samt tagit ut kurser och bäringar som behövs för att navigera dit. I likhet med min nya logga så har Tailwinds identitet blivit lite skarpare runt kanterna.

Jag hade en underbar kväll i fredags och jag vill tacka alla er som kom och fira denna ”sjösättning” med mig. Jag vill också passa på att tacka Jan Hernander som hjälpte mig med förberedelserna och framför allt Jenny - min fotograf, min inspiration, och min ”muse” - för utan dig skulle jag inte vara där jag är idag.

Maiden voyager,
Tom